Pytania do zasad turniejowych

Warhammer Fantasy!
Peterek
Posty: 20
Rejestracja: 26 paź 2015, 19:29
Gram w:

Pytania do zasad turniejowych

Post autor: Peterek » 31 paź 2015, 22:32

Czy można uznać, że pojedyńczy model w oddziale ma broń, której fizycznie nie posiada, jeśli wedle zasad mógłby ją posiadać?

Niektóre jednostki Stormcastów, kupione w starterze, z powodu braku itemów do wyboru są znacząco osłabione. A zakup dodatkowego oddziału Liberatores tylko po to by uzupełnić bronie dla dowódców, jest niezbyt ekonomicznym rozwiązaniem.

Konkretnie mi chodzi o brak młotów dwuręcznych, lub mieczy dwuręcznych w moich figurkach starterowych Libertaors, oraz Prosecutors.

Awatar użytkownika
kamel
Posty: 156
Rejestracja: 24 wrz 2015, 9:38
Gram w:

Re: Pytania do zasad turniejowych

Post autor: kamel » 01 lis 2015, 8:14

MaCa powinien wiedzieć na pewno, ale moim zdaniem to co masz przyklejone, to tego musisz używać, przynajmniej na turnieju. W grach treningowych nie ma tego problemu.

Peterek
Posty: 20
Rejestracja: 26 paź 2015, 19:29
Gram w:

Re: Pytania do zasad turniejowych

Post autor: Peterek » 01 lis 2015, 9:14

"Dopuszczone tylko counts-as (czyli modele alternatywne lub proxy z odpowiednim ekwipunkiem na figurce). Proxy typu „ten kubeczek to bloodthirster” są niedozwolone. Nie gramy pustymi podstawkami. Armie nie muszą być pomalowane."

Zastanawiam się nad tym akapitem zasad. Po za tym ja chcę zmienić broń tylko jednej figurce w oddziale.

Awatar użytkownika
kamel
Posty: 156
Rejestracja: 24 wrz 2015, 9:38
Gram w:

Re: Pytania do zasad turniejowych

Post autor: kamel » 01 lis 2015, 10:29

Jak jednej to nie ma problemu.

MaCa
Posty: 204
Rejestracja: 28 lip 2015, 14:41
Gram w:

Re: Pytania do zasad turniejowych

Post autor: MaCa » 01 lis 2015, 22:40

Jeśli:

1. możesz wyróżnić dany model (wygląd, cokolwiek wyróżniającego go z hordy innych),

oraz

2. masz na to zasadę, że ten konkretny model może mieć inną broń

to nie widzę żadnych przeciwwskazań by miał inną broń.

Peterek
Posty: 20
Rejestracja: 26 paź 2015, 19:29
Gram w:

Re: Pytania do zasad turniejowych

Post autor: Peterek » 02 lis 2015, 11:39

Dzięki. Jestem w stanie spełnić powyższe wymagania :D

ODPOWIEDZ