Ja będę w sobotę na 100%
Czwartki to niestety u mnie zwykle odpadają. Spróbuję jakoś po 18 wpaść, ale to już będzie za późno na grę.
Dobra, chłopaki!
Oficjalne rozpoczęcie ligi 25 marca!
Proszę podać do tego czasu nazwy swoich drużyn.
Olsztyńska Liga Blood Bowl - Sezon I
Re: Olsztyńska Liga Blood Bowl - Sezon I
AVE DOMINUS NOX
- Grzechu12
- bitewniaki: Kings of War, 9th Age, Age of Sigmar, Malifaux
Zgłaszam się!
Rasa: Undead Shambling Teams
Nazwa: ,,Angry Boners''
Rasa: Undead Shambling Teams
Nazwa: ,,Angry Boners''
Ostatnio zmieniony 07 mar 2017, 19:11 przez Grzechu12, łącznie zmieniany 1 raz.
"Your doom is coming, man-things."
- Seba_stian
- bitewniaki: Malifaux, Legenda 5 Kręgów LCG, Infinity, Blood Bowl
- Kontakt:
Umarlaki na boisku! Super
- Seba_stian
- Kontakt:
A jeżeli chodzi o mnie, to tylko jeszcze pochwalę się logo
Przygotowania do ligi idą pełną parą, hehe
Przygotowania do ligi idą pełną parą, hehe
- danyboy
- bitewniaki: no chyba we wszystko!
- Kontakt:
Super!
A przyjmiemy jakiś standard języka nazewnictwa drużyn? Polski, angielski, francuski?
A przyjmiemy jakiś standard języka nazewnictwa drużyn? Polski, angielski, francuski?
Chyba nie. To w końcu liga międzyrasowa Ja, jako prawicowy ciemnogród będę szedł raczej w polski
Z drugiej strony: jestem elastyczny, więc jak większość będzie za urawniłowką to się dostosuję
Z trzeciej strony już są z tego co widzę przynajmniej 2 języki
Z drugiej strony: jestem elastyczny, więc jak większość będzie za urawniłowką to się dostosuję
Z trzeciej strony już są z tego co widzę przynajmniej 2 języki
- Seba_stian
- Kontakt:
Ej ej ej
To nie te czasy, żeby komuś język narzucać
Jak dla mnie nie powinniśmy wprowadzać takich ograniczeń, niech każdy tworzy nazwę jaką mu się tylko podoba
System jest tak fajny i daje taką dowolność w tworzeniu drużyn (konwersje, tematyka, smaczki itp.), że nie powinniśmy ingerować w nazewnictwo
Zwłaszcza, że drużyny zapewne zostaną z nami na lata! Hehe
To nie te czasy, żeby komuś język narzucać
Jak dla mnie nie powinniśmy wprowadzać takich ograniczeń, niech każdy tworzy nazwę jaką mu się tylko podoba
System jest tak fajny i daje taką dowolność w tworzeniu drużyn (konwersje, tematyka, smaczki itp.), że nie powinniśmy ingerować w nazewnictwo
Zwłaszcza, że drużyny zapewne zostaną z nami na lata! Hehe
Ja będę kultywował tradycję z mistycznej Amorici i ich boga Nuffle'a, i nazwa mojej drużyny będzie na pewno nawiązywała do ich tradycji.
Osobiście lubię nazwy drużyn w footballu amerykańskim czyli miasto + nazwa, a i wiele drużyn z innych krajów też tak robi. Np. nasi Olsztyn Lakers
Nazywajcie swoje drużyny jak wolicie, to Wasza własność i Wy wybieracie nazwę. Pamiętajcie tylko żeby o nich dbać bo mam nadzieję, że pogramy z tymi drużynami jeszcze kilka lig
Osobiście lubię nazwy drużyn w footballu amerykańskim czyli miasto + nazwa, a i wiele drużyn z innych krajów też tak robi. Np. nasi Olsztyn Lakers
Nazywajcie swoje drużyny jak wolicie, to Wasza własność i Wy wybieracie nazwę. Pamiętajcie tylko żeby o nich dbać bo mam nadzieję, że pogramy z tymi drużynami jeszcze kilka lig
AVE DOMINUS NOX
- danyboy
- bitewniaki: no chyba we wszystko!
- Kontakt:
Hue hue a dziś na boisku gospodarze "MegaSonic Drunk Jawbreakeres" walczyć będą z drużyną "Polski Cukier Muszynianka"
Wracam do pracy nad swoim bannerem - Sebastian jak zwykle wysoko postawił poprzeczkę
Wracam do pracy nad swoim bannerem - Sebastian jak zwykle wysoko postawił poprzeczkę
- Seba_stian
- Kontakt:
Dany, miło słyszeć
Krystus, na bank pogramy zostaną z nami na dłużej Nie wyobrażam sobie, żeby moje krasnoludy zmieniły nazwę, klimat itp.
Prędzej czy później powstanie inna drużyna inną rasą, ale Drunken Lazy Bastards zostaną na zawsze
I takie P.S. żeby czasem było krócej to zamiennie można użyć Drunken Dwarfs Ale to wiecie, tak do gazet i dla fanów
A w czwartek ktoś by był chętny zagrać?
Krystus, na bank pogramy zostaną z nami na dłużej Nie wyobrażam sobie, żeby moje krasnoludy zmieniły nazwę, klimat itp.
Prędzej czy później powstanie inna drużyna inną rasą, ale Drunken Lazy Bastards zostaną na zawsze
I takie P.S. żeby czasem było krócej to zamiennie można użyć Drunken Dwarfs Ale to wiecie, tak do gazet i dla fanów
A w czwartek ktoś by był chętny zagrać?